Társadalmi szerepvállalás

Mivel a társaság tagjai fiatal koruk óta szabadidejükben hegymászással és barlangkutatással foglalkoznak, a közösen alapított cég az első időkben ezzel összefüggésbe hozható feladatkörökre kért engedélyt, és bár ez a paletta azóta jócskán bővült, a mai napig az alpinista-jellegű  és a természetvédelmi munkálatok képzik a cég fő profilját.

Célunk, hogy az építés mellett értéket is teremtsünk, valamint hogy a rendelkezésre álló eszközeinkkel országunk számos kincsét -legyen az építészeti, kultúrális, vagy környezetvédelmi- megőrizzük. Mindezekre munkáink alatt fokozott figyelmet fordítunk, hiszen az állagmegóvásban, a környezetvédelmi vonatkozású projektjeinkben ez elsődleges szempont.

Ezeknek köszönhetően a Nova-Alpin Kft. mára Magyarország egyik vezető generálkivitelezőjévé vált a barlangok, bányák, valamint történelmi jelentőségi műtárgyak állapotmegőrzési és rekonstrukciós munkálataiban. 2006-ban az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Építőipari Nívódíjjal jutalmazta az Aggteleki Baradla Barlangban végzett munkánkat.